latest news

01.09.2006

This is where you can put your latest news.

read more ...

01.09.2006

This is where you can put your latest news.

read more ...

 

links

other useful links

CD-Player repair

Speaker test and repair

Playlists

 

 

 

 

rega planar 3

Det här är en enkel men för sitt pris mycket trevlig skivpelare. I likhet med många andra remdrivna verk är ljudet stabilt och som helhet bra. Ytterligare förbättrat resultat är möjligt att uppnå bara genom att ersätta den tunna filtskivan med ett tjockare gummiunderlägg. Härigenom blir inte bara skivtallriken totalt sett tyngre utan skivan kommer att ligga stadigare mot underlaget.

Den medföljande tonarmen är av enkelt slag. Detta är naturligtvis direkt kopplat till priset (1550kr 1982). Men för den mer kräsne ljudkonsumenten finns möjlighet att montera ett flertal andra tonarmar.

Handhavandet av Rega Planar 3 är helt okomplicerat - endast de absolut nödvändiga reglagen finns. Byte av hastighet sker genom att flytta drivremmen från ett läge till ett annat på motoraxeln. Aningen bökigt men helt odramatiskt.

Som skivtallrik används en tjock och tämligen tung glasskiva. Härigenom blir givetvis skivspelaren något mer känslig för slag, men i praktiken torde detta inte innebära några större inskränkningar i handhavandet.

I originalversion med tillhörande tonarm blev ljudet totalt sett bra. Inget hörbart svaj eller rumble kunde uppfattas. Däremot rekommenderas som ovan nämnts byte av filtskivan. Med en testad Platter Matter respektive Oracle gummimatta erhölls markant bättre stabilitet och fasthet i ljudbilden. Men för det låga pris som Rega Planer 3 betingar torde knappast kostnaden för ett skivunderlägg kännas direkt betungande. Både med och utan detta tillbehör framstår skivspelaren som klart prisvärd.

Specifikation

Wow och flutter: 0.06 % enl DIN

Rumble:-72dB enl DIN B

Vikt: 9.2 kg

Motor: 24-polig synkronmotor

Drivning: Remdriven

Skivtallrik: Glastallrik med filtskiva

Upphängning: Silikonupphängt chassie i träbas

Fötter: Vibrationsdämpande gummifötter

Hastighet: 33 1/3  och  45 rpm

Övrigt: Skivspelaren levereradess med 2 års garanti

Generalagent var: Audio Scan, Stockholm .

 

bild:www.borrett.id.au