Hem

Om 

Support

Tips&Trix

Annonsera

Kontakt

  SÖK PRODUKT/RESERVDEL

  ERBJUDANDE

  NYHETER                                                LÄNKAR

                                       
      

                      Förstärkare

                       Receivers

                         Spelare

                       Högtalare

               TV/Projektor/Skärmar

                CD/DVD/VCR/Vinyl

                   Tillbehör
                  Frakt och returer
                          Misco.se
 
          

Copyright ® 2006 HiFiGoteborg.se
All Rights Reserved

          
       Besök Våra Partner i Sverige

 

 

 

 
                           Google
 
Web www.hifigoteborg.se
 

 

 

Obs Rättelse av Systran 5.0´s översättning skall göras när det blir tid över......om det blir det....tid mottages tacksamt! 

 

 

Ljud delen upp av det AOpen AX4B-533 rörmoderkortet

Audiophiles efterbehandling arrangerar på den Sovtek 6922 vakuumröret (som göras i Ryssland)

När utsläppt AOpen ett moderkort med en rörefterbehandling arrangerar datorsocietyen som delas in i tre begåvning. Något ansett, som kliver en long-awaited rotation i datorljudsignalvärlden, andra tänkte att det var idioti; det fanns också en åsikt att den var gott marknadsföra kliver tilldragning av ett viktigt avtal av uppmärksamhet.

Här är en annonsering sammansättning från AOpen'sens plats.
 

Brunnen klarade av vi för att få detta moderkort, och jag ämnar testa det med ett viktigt nöje.

Boxas delas in i två begåvning, en som innehåller stiga ombord, och annan - det Sovtek 6922 röret och en sätta inom parantes med CARDAS-kablar.
 
 

SOVTEK-vakuumröret göras i Ryssland. Rör av denna producent används ofta i professional och audiophile utrustning av olika brand-nameföretag (till exempel, Behringer). Emellertid vägleder ett specialt från AOpen som alla skjul tänder på specificerar av vakuumröret föreslår att danande experimenterar med några andra liknande rör från andra producenter - från Philips till Telefunken. Russian'sens produkt har antagligen det mest väl priset/det kvalitets- förhållandet.
 

Den allmänna idén av att använda röret i förförstärkaren är att mjukna låter och tillfogar audiophile'snas säregna warmth.

Låtaundersystemet av moderkortet består av:

 • Realtek ALC650 AC'97 codec; 

 • Vakuumrör (tvilling- triode) Sovtek 6922 (som göras i Ryssland) som kan bytas ut med any liknande; 

 • ELNA-kondensatorer i drivaströmkretsen av röret; 

 • CARDAS förkopprar kablar mellan förstärkaren och kontaktdonen; 

 • Kondensatorer för REL MultiCap i låta delar upp; 

 • VISHAY-motstånd.

Kvalitets-, ses till således av röret, as well as vid den hela strömkretsen. Det finns precis en skavank i apparaten som frambringar låter: DACEN av den Realtek ALC650 AC'97 codecen kan inte kallas enAvsluta omformare. En dyr DAC på I2SEN bussar från Skorra-Bryner, eller kristallen skade är ett mer väl val. Eller åtminstone en codec AC'97 från parallella apparater.

Realteken ALC650 presenterar sådan fördelar, som ett lågpris, 6 kanaliserar service och lätt integration in i ett moderkort med moderna chipsets. Och enligt AOpen, kan röret tillfoga något som skar slätar away imperfection av den billiga omformaren och gör för att låta att tjusa.

Här är strömkretsen av röret arrangerar på trioden.
 

Trioden är ett primitivt rör, ett parallellt av en transistor. Den består av en anod (1), en katod (3) och en kontrollera elektrod - raster (2). Emellertid finns det en princip Hi-Avslutar utrustning bör följa: mindre det finns anknyter i en kedja och det högre deras kvalitets-, mer väl dela upp. Från denna standpoint är en tvilling- triode ett utmärkt alternativ för en stereo förförstärkare på rör.

Röret ser inte så romantiker i funktion, som det ser på annonserna. Den ger inte mycket lätt och winkle inte med tid i musik. :)
 

Kondensatorerna är egentligen gigantiska på grund av spänningen som röret behöver att fungera.

Röret arrangerar får möjliggj橬一j med ett förkläde onboard och ett specialt alternativ i BIOSEN.
 

Iscensätter exponerat i en cd in i BIOSEN som visas på avskärmarätten efter starten-up, om du trycker på och rymmer mellanlägget knäppas.
 

Den intresserar att musik kommer via en parallell kabel möjliggöra DACEN i CD--ROMdrevet. Emellertid är en bonus en bonus: det är en ovanlig och original- gimmick.

Testar bars ut i Windows genom att använda DACEN av codecen på moderkortet.

Programvaran är vanlig. En symbol som dykas upp i magasinet, möjliggör en programvara låter chefen.
 

Den första fliken låter att välja dig en reverberationtyp. 
 

Dess kvalitets- är genomsnittligt, men tillräckligt för inbyggt låta och multimediahögtalare.
 

Den andra fliken erbjuder oss en digital utjämnare.
 

Den tredje fliken av codec'sens programvara visar att incredibly böjligt konfigurera att närma sig, när någon förlaga kan fungera som en efterbehandling.
 

Den nästa fliken handlar med att testa högtalare.
 

Slutligen kan vi se versioner av DirectX, codec och chaufförer.
 

Testa att lyssna

Testar bars ut med professionelln låter kortlodjur två (~$1400) som används som en hänvisa till och för systemhändelse 20/20 för aktiv dator de akustiska basna (~$1000). Multimediaträhögtalarna Microlab SOLO-1 ($50) och den samma codecen men på en vanlig mainboard för en Athlon XP kom i behändigt som väl.

Testar avslöjt:

 • Trots var min mest sjuk förväntningar låta inte det mest ond av dess sort! 

 • Som jämfört med det original-, arrangerar codecen som kopplas ihop med röret, ger mjukt låter med a        slätat ”angrepp” och oskarpt specificerar lite, och märkbara distorsioner på en jämn kickvolym; 

 • Låta är mer intressant än i en ren codec men Hi-Avslutar är stilla långväga; 

 • Akustiska sammansättningar med levande inspelning låter mest väl allra; röret klarar av inte väl med elektronisk musik, var aggressivt, anfaller och specificerar är mycket viktigt. 

Allmänna intryck. Den ser likt en liggande till och med grumligt exponeringsglas: å ena sidan är låta mindre realistisk, men å ena sidan, kan några gilla den mer.

Moderkortet med röret har inte passerat testar med den Sennheiser HD600 hörlurar. Trots är den hängivna 1en/4 " kontaktdonet för hörlurar som efterbehandlingen arrangerar, antagligen oförmögen till playback, utan tillbakaläggande. Låta som knäckas på någon jämn volym.

Sakligt testar

Som vanligt, använde vi programet RMAA4.0 för att ta mätningar.
AFCsen för 50% och 100% volym jämnar sammanträffar,
frekvenssvaret är normaltDet jämna oväsenet avslöjer inte märkbara uppsamlingar från high-voltage strömkretsar av dela uppDen jämna harmoniska distorsionen är 1..2%
- den är typisk av rörutrustningSpectrogramsna visar, att låta är rik i varm även harmonilära, as well as i ojämna delar för kick. På den jämna 50% volymen finns det några mer distorsioner, efter det 4th, harmoniskt som det är exakt röret, låter låter oss lovades. På maximat jämna efterbehandlingen arrangerar overloadeds. Den jämna signalera är ganska lowen (- dB 10, som jämfört till det standart jämna av dBV -10), och överbelastningskapaciteten av dela upp är låg som väl.

Avslutning

Det AOpen AX4B-533 rörmoderkortet är klokt marknadsföra kliver av producenten som det primärt ämnar av vilket är att tilldra uppmärksamhet. Den är antagligen också en intressant lösning för audiophiles och everybody som missa goda gammala rör-vinyl tider. En för can känselförnimmelse utmärkt som röret låter på högkvalitativ utrustning, fast det inte förbättrar den mycket. Codecen för billigt pris AC'97 begränsar mighten av låta. Om de använde enklassificera DAC, kunde användning av röret vara befogad.
 

Sentens Liadov (maxim@ixbt.com)
Google
 
Web www.hifigoteborg.se
   
Hem    Om      Support    Your Cart     Länkar    Kontakt     Hjälp     FAQ       
  Pris         Arkiv
LOUDANDPROUD
HiFiGoteborg.se